Du behöver
- 200 g champinjoner
- 1.5 msk olja
- salt svartpeppar
- 0.5 st purjolök
- 4 prt ris kallt
- 150 g fetaost
- 6 st paprika 4–8 gula/röda paprikor
- 4 dl grönsaksbuljong (av fond)
- 1.5 dl ajvar relish
- brytbröd
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Grovskiva ansad svamp, fräs den lätt i olja, salta och peppra. Ta upp. Oljefräs skivad purjo också. Blanda fräsen med riset och grovsmulad fetaost.
2
Skär lock av paprikorna, ansa bort kärnor och vita hinnor. Jämna eventuellt bottnarna så paprikorna står stadigt. Fyll dem till randen med risblandningen.
3
Rör samman buljong och ajvar, droppa hälften av spadet över riset i paprikorna. Lägg på locken och ställ i ugnsform, häll resterande spad runtom. Baka i ugnens nedre del 15–20 minuter.
Med en dos kokt ris i kylen fixar du läckra, vegetariska paprikor i ett nafs.