Paprikor fyllda med svampris

Du behöver 200 g champinjoner 1.5 msk olja salt svartpeppar 0.5 st purjolök 4 prt ris kallt 150 g fetaost 6 st paprika 4–8 gula/röda...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 1.5 msk olja
  • salt svartpeppar
  • 0.5 st purjolök
  • 4 prt ris kallt
  • 150 g fetaost
  • 6 st paprika 4–8 gula/röda paprikor
  • 4 dl grönsaksbuljong (av fond)
  • 1.5 dl ajvar relish
  • brytbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Grovskiva ansad svamp, fräs den lätt i olja, salta och peppra. Ta upp. Oljefräs skivad purjo också. Blanda fräsen med riset och grovsmulad fetaost.

2
Skär lock av paprikorna, ansa bort kärnor och vita hinnor. Jämna eventuellt bottnarna så paprikorna står stadigt. Fyll dem till randen med risblandningen.

3
Rör samman buljong och ajvar, droppa hälften av spadet över riset i paprikorna. Lägg på locken och ställ i ugnsform, häll resterande spad runtom. Baka i ugnens nedre del 15–20 minuter.


Kommentar:
Med en dos kokt ris i kylen fixar du läckra, vegetariska paprikor i ett nafs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top