Pasta med nässlor

Du behöver 3 dl nässlor färska 3 st vitlöksklyftor 1.5 dl pinjenötter eller skållad mandel 1 dl parmesanost riven 1 dl olivolja 1 krm vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl nässlor färska
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1.5 dl pinjenötter eller skållad mandel
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • salt

Gör så här

1
Börja med att skölja nässlorna noga. Koka upp nässlorna i vatten. Låt koka någon minut. Häll av vattnet och hacka nässlorna mycket fint tillsammans med vitlöken.

2
Mal pinjenötterna. Riv parmesanosten. Rör ihop nässlorna med pinjenötterna och parmesanosten. Droppa i olivoljan under omrörning. Smaksätt med peppar och salt.


Kommentar:
Äkta italiensk pesto görs på färsk basilika och pinjenötter och serveras till het pasta. Men de smakrika nässlorna är ett spännande alternativ till basilikan. Får du inte tag på pinjenötter är skållad mandel bästa ersättningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top