Pasta med sardell- och tomatsås - Paccheri all’arrabbiata

Av Paolo Roberto.

Okänd
4 portioner
14 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • Tomatsås:
  • 1 dl olivolja
  • 3 små vitlöksklyftor, hela
  • 2 små torkade chili, hela
  • 400 g krossade tomater
  • Sardellsmör:
  • 1 liten burk sardeller (ca 10 st)
  • eller en tub sardellpasta
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 500 g pasta (paccheri eller penne)
  • salt
  • 3 msk finhackad persilja

Gör så här

1
Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt brynas långsamt under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
2
Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt puttra under lock i 20 minuter.
3
Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
4
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten, och låt rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i tomatsåsen och ställ kastrullen på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
5
Strö över persilja och servera.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept