Du behöver
- 1 st squash liten
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 4 prt tagliatelle eller spagetti
- 1 dl gröna ärtor tinade
- 1 msk kapris
- 1 st citron saft och det yttersta finrivna skalet
- salt & peppar
- Parmesan
- 50 g parm finriven
Till servering
grönsallad och vinägrett
400 g tonfisk på burk 2 burkar, MSC-märkt
Gör så här
Häll bort spadet från tonfisk-en. Skiva squashen i tunna skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs squashskivorna i några minuter tills de fått lite färg. Tillsätt den hackade löken och vitlöken. Fräs tills löken blivit blank.
Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.
Tillsätt tonfisken i pannan, blanda och låt allt bli varmt. Dra pannan från värmen.
Häll ärter och kapris i stekpannan och smaksätt med
rivet citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.
Blanda den avrunna nykokta pastan med såsen och servera med riven parmesanost och en god grönsallad med vinägrett.
Servera gärna en grönsallad med vinägrett och gröna eller svarta oliver till pastan.