Pasta med tonfisk och citron

Du behöver 1 st squash liten 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 4 prt tagliatelle eller spagetti 1 dl gröna ärtor...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash liten
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 prt tagliatelle eller spagetti
  • 1 dl gröna ärtor tinade
  • 1 msk kapris
  • 1 st citron saft och det yttersta finrivna skalet
  • salt & peppar
  • Parmesan
  • 50 g parm finriven

Till servering

grönsallad och vinägrett
400 g tonfisk på burk 2 burkar, MSC-märkt

Gör så här

1

Häll bort spadet från tonfisk-en. Skiva squashen i tunna skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs squashskivorna i några minuter tills de fått lite färg. Tillsätt den hackade löken och vitlöken. Fräs tills löken blivit blank. 

3

Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.

4

Tillsätt tonfisken i pannan, blanda och låt allt bli varmt. Dra pannan från värmen.

5

Häll ärter och kapris i stekpannan och smaksätt med
rivet citronskal och saft. Smaka av med salt och peppar.

6

Blanda den avrunna nykokta pastan med såsen och servera med riven parmesanost och en god grönsallad med vinägrett.


Kommentar:
Servera gärna en grönsallad med vinägrett och gröna eller svarta oliver till pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top