Pepparlax med mangosallad

Du behöver 400 g laxfilé skinn- och benfri av mittbiten 3 tsk grovkrossad svartpeppar romansalladsblad salt (gourmet)salt Mangosallad: 2 st mangofrukt ca 500 g 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g laxfilé skinn- och benfri av mittbiten
  • 3 tsk grovkrossad svartpeppar
  • romansalladsblad
  • salt (gourmet)salt

Mangosallad:

2 st mangofrukt ca 500 g
2 tsk pressad citronsaft eller limesaft
1 st tabasco stänk
1 krm salt

Gör så här

1
Dela laxfilén längs med i smalare filéer. Strö ut pepparn på ett smörgåspapper och rulla filéerna i pepparn. Grilla laxen 1-2 minuter på varje sida. Den ska inte vara helt genomstekt, en rosa kärna blir färdig när fisken vilar på ett fat efter grillningen så att värmen får jämna ut sig.

2
Servera laxen kall på salladsblad. Smula över salt.

3
Skär loss fruktköttet från mangokärnorna. Skala. Tärna hälften av fruktköttet mycket smått. Mosa resten av frukten i mixer eller med mixerstav till såsliknande puré.

4
Smaka av purén med citrussaft, tabasco och salt. Blanda ner tärningarna i såsen.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top