Pestofylld smördeg

Du behöver 3 st smördeg plattor fryst 1 st pesto 125-150 g Gör så här 1 Låt smördegen tina i 15-20 minuter. Värm ugnen till...


55 portioner

Du behöver

  • 3 st smördeg plattor fryst
  • 1 st pesto 125-150 g

Gör så här

1
Låt smördegen tina i 15-20 minuter. Värm ugnen till 225 grader.

2
Kavla ut varje platta till en kvadrat på 22-23 cm. Bred ut 2 1/2-3 msk pesto på varje platta. Rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i centimetertjocka skivor. Lägg dem på en papprad plåt med ena snittsidan upp.

3
Grädda i 8-10 minuter tills de fått vacker färg. Servera rundlarna varma eller kalla. De går utmärkt att göra i förväg och värma på i mikron. Räkna med cirka 2 minuter på full effekt för hela satsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top