Pizza med lök och skinka

Du behöver 250 g ricotta 150 g mozzarella riven Karamelliserad lök 4 st gul lök 2 msk smör 2 msk socker 2 msk balsamvinäger Getostyoghurt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g ricotta
  • 150 g mozzarella riven

Karamelliserad lök

4 st gul lök
2 msk smör
2 msk socker
2 msk balsamvinäger

Getostyoghurt

1 dl grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt, 10 %
100 g chèvreost kantskuren
salt & peppar efter smak

Till servering

70 g babyspenat sköljd och torkad
80 g lufttorkad skinka t ex parma
pizzadeg hemgjord eller köpt, se recept här nere

Gör så här

1

Värm ugnen till 250 grader. Kavla ut degen till fyra portionspizzor och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ricotta på pizzorna och strö över mozzarella. Grädda i 15 minuter eller tills osten fått fin färg och pizzan känns klar. 

 

2

Skala och skiva löken tunt under tiden, stek den gyllenbrun i smöret. Vänd inte för ofta, utan låt löken få lite färg. Det tar cirka 10 minuter. Rör ihop getostyoghurten under tiden. Smaka av med salt och peppar. 

 

3

Häll sockret och balsamvinägern över löken och vänd in försiktigt medan du steker vidare i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. När löken är vackert glansig och doftar godis är den klar.  

 

 

 

4

Strö den karamelliserade löken över pizzorna tillsammans med spenat och skinka. Klicka på yoghurten, servera direkt. 


Kommentar:
Lökpizzan blir en läcker middag men passar också bra att skära i mindre bitar och servera som tilltugg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top