Du behöver
- 250 g ricotta
- 150 g mozzarella riven
Karamelliserad lök
4 st gul lök
2 msk smör
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
Getostyoghurt
1 dl grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt, 10 %
100 g chèvreost kantskuren
salt & peppar efter smak
Till servering
70 g babyspenat sköljd och torkad
80 g lufttorkad skinka t ex parma
pizzadeg hemgjord eller köpt, se recept här nere
Gör så här
Värm ugnen till 250 grader. Kavla ut degen till fyra portionspizzor och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ricotta på pizzorna och strö över mozzarella. Grädda i 15 minuter eller tills osten fått fin färg och pizzan känns klar.
Skala och skiva löken tunt under tiden, stek den gyllenbrun i smöret. Vänd inte för ofta, utan låt löken få lite färg. Det tar cirka 10 minuter. Rör ihop getostyoghurten under tiden. Smaka av med salt och peppar.
Häll sockret och balsamvinägern över löken och vänd in försiktigt medan du steker vidare i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. När löken är vackert glansig och doftar godis är den klar.
Strö den karamelliserade löken över pizzorna tillsammans med spenat och skinka. Klicka på yoghurten, servera direkt.
Lökpizzan blir en läcker middag men passar också bra att skära i mindre bitar och servera som tilltugg.