Pizzadeg grundrecept

Av Lena Söderström.

Tillagningstid: 105 minuter
4 portioner
27 röstande. Du har satt betyget 1.

Du behöver

  • 50 gram jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl special

Gör så här

1
Använd gärna köksmaskin eller matberedare monterad med degkrok.
2
Rör ihop smulad jäst och vatten tills jästen löser sig. Blanda i socker, salt och olja. Arbeta in mjölet och blanda till en smidig deg, cirka 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 1 timme. Dela degen i tre delar, på ett mjölat bakbord, och forma till bullar. Låt bullarna jäsa under bak­duk cirka 30 minuter. Kavla ut dem till pizzor på tre ark bakplåtspapper.


Recept // Fler mjölrecept