Läsar-recept

Plommonmarmelad med vanilj

Du behöver 1.5 kg plommon inte övermogna 0.5 dl vatten 2 msk vaniljsocker 15 dl strösocker (1,35 kg) Gör så här 1 Tvätta plommonen och...

Tillagningstid: 40 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg plommon inte övermogna
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk vaniljsocker
  • 15 dl strösocker (1,35 kg)

Gör så här

1
Tvätta plommonen och skär bort kärnorna. Dela i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vattnet, koka upp och koka i 10 minuter. Rör i vaniljsocker och strösocker och koka 15 minuter till.

2
Gör marmeladprov genom att hälla lite marmelad på ett fat och dra ett streck igenom med en sked. Om marmeladen inte flyter ihop är den klar. Koka annars några minuter till.

3
Dra marmeladen från värmen. Skumma väl och häll upp i varma, väl rengjorda burkar. Sätt på lock och låt svalna.

4
Förvara marmeladen mörkt och svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top