Plommonsylt med kanel

Du behöver 1.5 kg plommon 4 st kanelstänger 10 st nejlika 4 dl vatten 1.5 kg strösocker , ca 18 dl 1 krm natriumbensoat valnötter...


0 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg plommon
  • 4 st kanelstänger
  • 10 st nejlika
  • 4 dl vatten
  • 1.5 kg strösocker , ca 18 dl
  • 1 krm natriumbensoat
  • valnötter

Gör så här

Plommonen tvättas, delas och kärnas ur. Lägg dem tillsammans med kanelstänger och nejlikor i en gryta med 4 dl vatten. Låt plommonen koka en liten stund tills de mjuknat. Tillsätt sedan sockret. Låt sylten koka vidare tills den tjocknar. Skumma väl. Rör ut natriumbensoatet i en klick sylt och blanda ner. Rör slutligen i några valnötter. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar. Tillslut väl så ingen luft kommer in under locket.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur boken Matnytta och ögonfägnad. Året på Stora Benhamra. Atlantis förlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top