Potatismos med morötter

Du behöver 5 st potatis av mjölig sort vatten salt 1 st morot 1/2-1 dl lätt crème fraiche 0.5 dl hackad persilja salt svartpeppar nymald...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 5 st potatis av mjölig sort
  • vatten
  • salt
  • 1 st morot
  • 1/2-1 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt
  • svartpeppar nymald

Att servera med:

falukorv eller frukostkorv
blandad sallad

Gör så här

1
1. Skala och skär potatisen i klyftor och lägg i kokande lättsaltat vatten. Koka potatisen mjuk, beräkna cirka 10 minuter.

2
2. Skala och grovriv moroten under tiden.

3
3. Häll av potatisvattnet. Tillsätt morötterna, lägg på lock och vänta någon minut.

4
4. Tillsätt crème fraiche.

5
5. Mosa alltsammans med visparna till en elvisp. Starta sedan vispen och kör tills moset är jämnt och fluffigt.

6
6.Smaksätt med hackad persilja, salt och lite peppar.

7
7. Bjud med korv och en rejäl sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top