Du behöver
- 2 st förpackning färdig pizzadeg
Fyllning
6 msk olivolja
4 st färskpotatisar medelstora
timjan kvistar
flingsalt
Till servering
kallskuret t ex parmaskinka eller salami, parmesanost, cocktailtomater och färsk basilika
Gör så här
Sätt ugnen på 250–275 grader. Rulla ut pizzabottnarna på papprade plåtar.
Nagga bottnarna och gnid in med 3 msk olivolja jämt fördelad över bottnarna.
Tvätta potatisarna noga och skiva dem riktigt tunt med en mandolin eller potatisskalare. Fördela över bottnarna. Toppa varje pizza med 1 1/2 msk olivolja, örter och salt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg.
Servera pizzan tillsammans med charkuterier som parmaskinka, salami, ost och lite grönt.
Om du har tid gör egen pizzadeg, kalljäs gärna degen över natten eller köp fryst pizzabotten. Potatispizzan passar också bra att servera som förrätt i mindre bitar.