Potatispizza med färska örter

Du behöver 2 st förpackning färdig pizzadeg Fyllning 6 msk olivolja 4 st färskpotatisar medelstora timjan kvistar flingsalt Till servering kallskuret t ex parmaskinka eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st förpackning färdig pizzadeg

Fyllning

6 msk olivolja
4 st färskpotatisar medelstora
timjan kvistar
flingsalt

Till servering

kallskuret t ex parmaskinka eller salami, parmesanost, cocktail­tomater och färsk basilika

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250–275 grader. Rulla ut pizzabottnarna på papprade plåtar. 

2

Nagga bottnarna och gnid in med 3 msk olivolja jämt fördelad över bottnarna. 

3

Tvätta potatisarna noga och skiva dem riktigt tunt med en mandolin eller potatisskalare. Fördela över bottnarna. Toppa varje pizza med 1 1/2 msk olivolja, örter och salt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. 

4

Servera pizzan tillsammans med charkuterier som parmaskinka, salami, ost och lite grönt. 


Kommentar:
Om du har tid gör egen pizzadeg, kalljäs gärna degen över natten eller köp fryst pizzabotten. Potatispizzan passar också bra att servera som förrätt i mindre bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top