Potatispurjosoppa med chorizofräs

Av Anna Tesch.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
3 röstande. Du har satt betyget 3.

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 800 g potatis
  • olivolja till stekning
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 200 g chorizo
  • salt, svartpeppar
  • olja till topping

Gör så här

1
Skölj och skiva det vita på purjon (spar det gröna till fräset), hacka vitlöken och skala och tärna potatisen. Fräs purjo och vitlök i olja i en stor kastrull tills det mjuknar men inte tar färg.
2
Häll i potatis och fräs någon minut. Tillsätt vatten, grädde och buljong, koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk.
3
Halvera och skiva korven, skölj och strimla det fina gröna på purjon. Fräs korven till fin färg i en gnutta olja och tillsätt sedan purjon, mjukfräs.
4
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, servera med korvfräset. Droppa över lite god olivolja.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept