Potatispurjosoppa med chorizofräs

Du behöver 1 st purjolök 2 st vitlök klyftor 800 g potatis olivolja till stekning 1 l vatten 2 dl grädde 3 msk kycklingfond konc...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlök klyftor
  • 800 g potatis
  • olivolja till stekning
  • 1 l vatten
  • 2 dl grädde
  • 3 msk kycklingfond konc
  • 200 g chorizo
  • salt svartpeppar
  • olja till topping

Gör så här

1
Skölj och skiva det vita på purjon (spar det gröna till fräset), hacka vitlöken och skala och tärna potatisen. Fräs purjo och vitlök i olja i en stor kastrull tills det mjuknar men inte tar färg.

2
Häll i potatis och fräs någon minut. Tillsätt vatten, grädde och buljong, koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk.

3
Halvera och skiva korven, skölj och strimla det fina gröna på purjon. Fräs korven till fin färg i en gnutta olja och tillsätt sedan purjon, mjukfräs.

4
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, servera med korvfräset. Droppa över lite god olivolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top