Potatissallad Dijon

Du behöver 500 g färskpotatis 1 st purjolök Dressing: 3 msk dijonsenap 1 msk vinäger 0.75 dl olja 1.5 msk vatten 1 tsk salt 1...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 1 st purjolök

Dressing:

3 msk dijonsenap
1 msk vinäger
0.75 dl olja
1.5 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Tvätta eller borsta potatisen noga. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt svalna. Skölj och skiva purjolöken i tunna ringar. Blanda samman senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning, eller gör detta moment i en matberedare. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

2
Dela den kalla potatisen i bitar. Blanda den med löken och vänd ner dressingen.


Kommentar:
Hemma bäst har dukat upp till en härlig grillmeny. Se “passar till” för övriga recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top