Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- knippe dill finhackad
- 2 msk persilja finhackad
- 1 msk grov skånsk senap
- 1 msk pepparrot finriven
- 3 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk flytande honung
- 0.5 dl rapsolja
- salt och peppar
- 1 st gulbeta
- 70 g bladspenat
- 150 g sockerärtor
- 3 msk solroskärnor rostade
Gör så här
Skölj och skrubba potatisen noga. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av efter kokning.
Blanda samman dill, persilja, senap, pepparrot, vinäger, honung och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Dela potatisen i mindre bitar. Skala och hyvla gulbetan tunt med en mandolin eller potatisskalare.
Blanda potatisen med dressingen och lägg upp i en skål varvad med spenat och sockerärtor. Toppa med tunnskivade gulbetor och rostade solros-kärnor.
Potatissalladen har fina klassiskt svenska smaker som gör den extra god att servera med korv, kyckling eller rökt fisk.