Potatissallad med lök och rädisor

Du behöver 1.5 kg potatis 1 dl olivolja 3 msk vatten 1 st lime + rivet skal 1 msk fransk senap salt peppar 2 st...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg potatis
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vatten
  • 1 st lime + rivet skal
  • 1 msk fransk senap
  • salt
  • peppar
  • 2 st rädisor klyftade
  • 1 st röd lök skivad
  • 1 kruka färsk dill

Gör så här

Borsta och koka potatisen i en kastrull med vatten tills den blivit mjuk, cirka 20 minuter. Tärna potatisen medan den fortfarande är varm och lägg dem i en skål. Vispa ihop olja, vatten, lime, limeskal och senap. Smaka av med salt och peppar. Slå vinägretten över den varma potatisen. Låt svalna. Blanda försiktigt ner rädisor och lök. Klipp dill över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top