Du behöver
- 500 g potatis skalad, tärnad
- 1.5 st schalottenlök skivad
- 1 msk smör
- 1 l vatten
- 2 tärning hönsbuljong
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 pkt bacon
- parmesanost färskriven
- smörgåskrasse en ask
Gör så här
1
Fräs potatisen och löken i smöret i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer, häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Hetta upp igen.
2
Skär baconet i strimlor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper.
3
Servera soppan med bacon, nyriven parmesanost och smörgåskrasse. Ät ett gott knäckebröd med ost till.
Kcal 417, Fett 20 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 3 g