Du behöver
- 2 1/2 kg rabarber rensad
- 2 st citron helst ekologiska
- 3 l kokande vatten
- 2.5 kg strösocker
- 30 g citronsyra
Gör så här
1
Skölj och ansa rabarbern. Skala den inte utan behåll det rödrosa skalet för färgens skull. Skiva med en vass kniv.
2
Tvätta citronerna noga och skär bort ändarna in till fruktköttet. Skiva citronerna och varva med rabarbern i en rendiskad hink. Strö över citronsyra.
3
Koka upp vatten och slå över frukten. Rör om med en slev. Låt stå övertäckt på sval plats i två dygn. Sila av saften i silduk eller genom en ren kökshandduk i durk- slag. Låt rinna av i minst en timme. Rör ner sockret i saften och rör tills sockret löst sig.
4
Häll rabarberdrickan i väl rengjorda flaskor. Förvara svalt eller frys in. Den håller minst 1 vecka i kylskåp. Späd med vatten till önskad smak.
Förutom tillagningstid tillkommer tid att dra och tid att rinna av.