Rabarbermousse

Du behöver 750 g rabarber sköljd 1 dl strösocker 3 st ägg 0.5 dl strösocker 2 dl vispgrädde Gör så här 1 Skiva rabarbern med...

Tillagningstid: 25 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 750 g rabarber sköljd
  • 1 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Skiva rabarbern med en vass kniv. Koka upp rabarber tillsammans med en rågad deciliter socker.

2
Vispa ihop äggen och ½ dl socker. Rör ihop äggsmeten med rabarbern och låt koka upp. Ställ att kallna.

3
Vispa grädden och vänd ner i rabarbersmeten. Servera som läskande dessert.

4
Det går bra att frysa in smeten innan vispgrädden blandats i. Ta fram och tina och rör i vispgrädden precis före servering.

5
På bilden har vi finhackat lite rabarber, vänt i strösocker och strösslat på toppen som dekoration.


Kommentar:
Tid 25 + tid att kallna. Detta är ett läsarrecept av Elizabeth Wrangsjö, Skänninge i Östergötland.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top