Rabarbertosca i långpanna

Du behöver 300 g smör rumstempererat 4 dl strösocker 4 st ägg 1 dl gräddfil 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 5 dl rabarber skivad...

Tillagningstid: 50 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 300 g smör rumstempererat
  • 4 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl rabarber skivad

Toscasmet

150 g smör
1 dl strösocker
1 dl honung
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk
6 dl nötter t ex pecan-, pistage- och hasselnöt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker riktigt ljust och luftigt i en bunke.

2
Rör ner äggen, ett i taget. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver.

3
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, cirka 30 x 40 centimeter. Strö över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

4
Smält smöret till toscasmeten i en kastrull. Tillsätt socker,

5
honung, mjöl och mjölk och låt sjuda under vispning i ett par minuter tills smeten har tjocknat.

6
Rör i blandade nötter och bred ut smeten på kakan. Fortsätt att grädda kakan i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills den har fått fin färg. Låt svalna i cirka 10 minuter i långpannan, och fös sedan över på ett galler och låt svalna helt.


Kommentar:
Tips! Kakan går utmärkt att frysa i lagom stora portionsbitar, enkla att ta fram vartefter de ska ätas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top