Du behöver
- 600 g oxfärs absolut nymalen, max 10 % fett
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar rikligt med nymalen
- 3 dl olivolja
- 4 st äggulor
- 2 st schalottenlökar finhackade
- 4 msk dijonsenap
- 4 msk cornichon finhackad
- 4 msk kapris
- 4 msk rödbetor tärnade
- 4 cl eau de vie
- salladsblad
Gör så här
1
Blanda färsen med salt, nymalen svartpeppar och 2 matskedar av olivoljan. Forma fyra biffar och ställ kallt.
2
Häll resterande olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg försiktigt ner äggulorna i oljan. Värm oljan till 70 grader (använd stektermometer). Värm under tiden ugnen till cirka 70 grader.
3
Ställ in kastrullen i ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna något.
4
Lägg upp råbiffarna på tallrikar med tillbehören, garnera med lite sallad.
5
Tips: Verkar det krångligt att confitera äggula? Servera med rå äggula i stället!
Recept av Pelle Johansson, krögare och köksmästare på Wärdshuset Ulla Winbladh.