Du behöver
- 600 g rådjursfärs (fungerar även med älgfärs och nötfärs)
- 1 st ägg
- 1 st lök liten råriven gul
- 5 st enbär finhackade
- 1 st potatis riven kokt
- 1.5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- vitpeppar nymalen
- smör till stekning
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond 1/2 köttbuljongtärning
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk maizenaredning
- 800 g persiljerot skalade och i bitar
- 600 g kantareller grovt hackade
- 0.5 dl crème fraîche
- 0.5 dl persilja grovt hackad
- salt, vitpeppar
- lingon rårörda, som tillbehör
Gör så här
1
Arbeta ihop rådjursfärs, ägg, lök, enbär, riven potatis, mjölk, salt och vitpeppar till en jämn smet. Forma fina biffar och bryn dem i smör och olja. Efterstek dem i ugnen, 200 grader i 15 minuter. Vispa ur stekpannan med vatten, fond eller buljong och soja. Om du vill kan du reda av med lite maizena.
2
Koka persiljeroten mjuk i saltat vatten, 15-20 minuter. Slå bort vattnet och kör rötterna i en matberedare eller mosa med potatisstöt.
3
Smörstek kantarellerna och blanda i dem i moset tillsammans med crème fraiche och hackad persilja. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med purén, skyn och rårörda lingon.