Du behöver
- 600 g grytbitar gärna benfri bog
- smör till bryning
Sås:
2 skiva bacon i bitar
1 st morot i slantar
2 st lökar gula i klyftor
0.5 st rotselleri i bitar
3 st kycklingvingar i bitar
1 st vitlök
2 msk tomatpuré
1 st rödvin en flaska, 7 1/2 dl
kokande vatten
30 g purjolök
2 st lagerblad färska
1 st timjan knippa färsk
10 st enbär korn
10 st vitpeppar korn
10 st kryddpeppar korn
Färdigställande av sås:
10 st schalottenlökar i bitar
125 g smör (roux)
salt och nymalen vitpeppar
1 st tomat i tärningar
timjan färsk och färsk rosmarin
Receptet är komponerat av Andreas Nylén, årets köttkock 2004 och köksmästare på konferenshotellet Skebo herrgård i Skebo i Roslagen.