Du behöver
- 1.5 kg räkor
- gröna salladsblad
- tunnskivad fänkål
- 1 st baguette
- smör
- 1 bitar ost gärna västerbotten-, präst- eller kryddost
- citronklyftor
Sötstark salsa
6-8 st rädisor
0.5 st gurka
2 dl söt chilisås på flaska
Kimchimajo
0.5 dl kimchi på burk
2 dl majonnäs
1 msk spad från kimchin
Krämig romdipp
1 dl crème fraîche
1.5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk pressad citronsaft
3 msk finhackad dill
3 msk röd stenbitsrom
Gör så här
Sötstark salsa
Ansa och skär rädisorna i små bitar. Skala och skär gurkan i små bitar. Blanda rädis- och gurkbitarna med chilisåsen. Ställ kallt minst 20 minuter, eller upp till två timmar.
Kimchimajo
Skär kimchin i små bitar. Mixa kimchin med majonnäs till en slät sås. Blanda i kimchispadet.
Krämig romdipp
Vispa ihop creme fraiche och majonnäs. Smaka av med senap och citronsaft. Blanda i dill och rom.
Lägg upp räkorna på ett fat och servera med sötstark salsa, kimchimajo, romdipp, salladsblad, baguette, smör, ost, citronklyftor och flingsalt.
Tips! För en annan variant på kimchimajonnäsen, ersätt kimchin med grillad paprika på burk.
Det känns lyxigt och enkelt på samma gång att bjuda på rikligt med goda räkor med tillbehör. Köp färska räkor eller tina frysta, tillgång och kassa får avgöra.