Råraka med bresaola

Du behöver 6 st potatis fast sort 1 tsk salt 1 krm svartpeppar nymald 2 msk smör 1 msk olivolja Till servering 8 skiva bresaola...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st potatis fast sort
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja

Till servering

8 skiva bresaola lufttorkat nötkött
50 g Parmesan eller västerbotten
blandade salladsskott halv påse (à 70 gram)
8 st cocktailtomater halverade
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja

Gör så här

1

Skala och riv potatisen grovt. Krama ur så mycket som möjligt av vätskan och lägg rivet i en bunke. Krydda med salt och peppar och blanda.

2

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Forma den rivna potatisen till åtta små plättar och stek gyllenbruna och krispiga på bägge sidor. 

3

Lägg upp rårakorna på tall-rikar. Garnera med bresaola och hyvla över osten. 

4

Blanda sallad, tomater, vinäger och olja. Krydda med lite salt och svartpeppar. Servera till rårakorna.


Kommentar:
Råraka är en snabblagad förrätt som ofta serveras med löjrom och gräddfil. Här varierar vi med bresaola och krispig sallad med vinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top