Röd vinbärssylt

Du behöver 1.5 kg vinbär rensade röda 750 g syltsocker 1 st citron saften Gör så här 1 Häll bären i en kastrull och mosa...

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg vinbär rensade röda
  • 750 g syltsocker
  • 1 st citron saften

Gör så här

1
Häll bären i en kastrull och mosa dem något. Tillsätt syltsocker. Koka upp under omrörning och låt koka kraftigt i 2–5 minuter.

2
Ta sylten från värmen och skumma den. Häll upp i väl rengjorda burkar.

3
Förslut och förvara mörkt och svalt.

4
Öppnad burk förvaras i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top