Rödbetor med linser och feta

Du behöver 2.5 dl linser okokta gröna rödbetor ca 700 g färdigkokta 1 msk rapsolja 1 msk dijonsenap 1 msk balsamvinäger 2 msk olivolja 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl linser okokta gröna
  • rödbetor ca 700 g färdigkokta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 1 st rödlök skalad
  • 1 st persilja fint skuren
  • 150 g fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj linserna noga och koka dem enligt förpackningens anvisning. Skölj linserna i kallt vatten om du använder färdigkokta.

2
Skär rödbetorna i stora klyftor. Pensla dem med rapsolja och lägg i en smord ugnsform. Baka rödbetorna i ugnen i 15–20 minuter.

3
Gör en dressing av dijonsenap, balsamvinäger, olivolja, salt och socker.

4
Blanda dressingen med linser, rödlök, persilja och smulad fetaost. Servera med de varma rödbetsklyftorna.


Kommentar:
Färdigkokta rödbetor finns att köpa i vakuumförpackning. En enkel genväg till en god vegetarisk middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top