Du behöver
- 2.5 dl linser okokta gröna
- rödbetor ca 700 g färdigkokta
- 1 msk rapsolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- 1 st rödlök skalad
- 1 st persilja fint skuren
- 150 g fetaost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj linserna noga och koka dem enligt förpackningens anvisning. Skölj linserna i kallt vatten om du använder färdigkokta.
2
Skär rödbetorna i stora klyftor. Pensla dem med rapsolja och lägg i en smord ugnsform. Baka rödbetorna i ugnen i 15–20 minuter.
3
Gör en dressing av dijonsenap, balsamvinäger, olivolja, salt och socker.
4
Blanda dressingen med linser, rödlök, persilja och smulad fetaost. Servera med de varma rödbetsklyftorna.
Färdigkokta rödbetor finns att köpa i vakuumförpackning. En enkel genväg till en god vegetarisk middag.