Rökiga hamburgare med BBQ-sås

Du behöver BBQ-såsen 0.5 st gul lök 1 st burk körsbärstomater 2 msk whisky rökig 2 msk muscovadosocker salt och svartpeppar Burgarna 2 msk liquid...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

BBQ-såsen

0.5 st gul lök
1 st burk körsbärstomater
2 msk whisky rökig
2 msk muscovadosocker
salt och svartpeppar

Burgarna

2 msk liquid smoke
4 msk vatten
2 msk ströbröd
2 st röd chili
800 g nötfärs nymald
1 dl bladpersilja hackad
salt och kajennpeppar
4 skiva lantbröd grovt

Tillbehör

sallad tomat, lök, ost, bacon

Gör så här

1
Fixa klart BBQ-såsen först. Riv löken och blanda den med körsbärstomaterna, whiskyn och sockret. Koka upp det hela och mosa tomaterna lätt med en träslev. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.

2
Häll sedan över såsen i en skål och låt den svalna. Tänd grillen, slå upp en pils i glaset och höj stereon rejält. Charlie Rich är kung och du är kock. Njutning utlovas!

3
Blanda liquid smoke med vatten och rör ner ströbrödet. Låt svälla något. Dela och kärna ur den röda chilin. Hacka den finfint. Blanda färsen med chilin, ströbrödsmixen och den finhackade persiljan. Smaka av med salt och kajennpeppar. Fukta händerna med lite vatten och forma smeten till fyra fina, stora hamburgare. Torka av grillgallret och olja in det lätt.

4
Grilla burgarna i halster eller direkt på gallret, några minuter på varje sida till önskat resultat. Grilla även brödet och servera burgarna med mängder av lyxiga tillbehör.


Kommentar:
”Lyxlagat på grillen”, av Fredrik Zäll, Grenadine, foto Fredrik Zäll

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top