Rökt lax med spenat och spagetti

Du behöver 350 g spagetti (eller annan pasta) 2 st vitlöksklyftor hackade 2 msk olivolja + 1 msk smör 400 g spenat rensad och sköljd...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g spagetti (eller annan pasta)
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja + 1 msk smör
  • 400 g spenat rensad och sköljd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk rivet citronskal
  • 200 g kallrökt lax
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • dill

Gör så här

1
Koka spagettin på vanligt sätt.

2
Fräs vitlöken i olivolja och smör utan att den tar färg.

3
Hacka spenaten grovt, lägg den i kastrullen och låt den smälta ner. Häll på grädde och mjölk och låt koka ihop i 2–3 minuter.

4
Tillsätt citronskal, rökt lax och lite salt och svartpeppar.

5
Blanda i spagettin eller servera den vid sidan om. Garnera med små dillvippor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top