Du behöver
- 200 g smör mjukt
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- vetemjöl ca 5 dl
Fyllning:
5 dl rabarber i tärningar
1.5 dl strösocker
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst, använd gärna elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda bakpulvret i mjölet. Vänd ner mjölet i smeten. Klicka ut drygt hälften av smeten på bakplåtspapper i långpannan. Klappa jämnt med mjölade fingrar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10 minuter.
2
Blanda rabarber och socker i en skål. Fördela fyllningen över pajen. Rulla eller klappa ut resten av degen med mjölade händer, degen är lös och mjuk, och lägg längder kors och tvärs över rabarbern. Grädda ytterligare 25-30 minuter.
3
Servera pajen ljummen med vaniljsås.
4
Rabarbern vätskar sig, och för att binda vätskan kan 1 msk potatismjöl blandas med det socker som rabarberbitarna vänds i. Ibland kan dock detta potatismjöl ge fyllningen aningen sträv smak.
En estnisk rätt, komponerad av Milvi Kivistik från Peraküla nära Estlands Östersjökust. Klicka på länkarna för fler recept!