Rosa rabarberpaj

Du behöver 200 g smör mjukt 1.5 dl strösocker 2 st ägg 1 tsk bakpulver vetemjöl ca 5 dl Fyllning: 5 dl rabarber i tärningar...


6 portioner

Du behöver

  • 200 g smör mjukt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • vetemjöl ca 5 dl

Fyllning:

5 dl rabarber i tärningar
1.5 dl strösocker

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst, använd gärna elvisp. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda bakpulvret i mjölet. Vänd ner mjölet i smeten. Klicka ut drygt hälften av smeten på bakplåtspapper i långpannan. Klappa jämnt med mjölade fingrar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10 minuter.

2
Blanda rabarber och socker i en skål. Fördela fyllningen över pajen. Rulla eller klappa ut resten av degen med mjölade händer, degen är lös och mjuk, och lägg längder kors och tvärs över rabarbern. Grädda ytterligare 25-30 minuter.

3
Servera pajen ljummen med vaniljsås.

4
Rabarbern vätskar sig, och för att binda vätskan kan 1 msk potatismjöl blandas med det socker som rabarberbitarna vänds i. Ibland kan dock detta potatismjöl ge fyllningen aningen sträv smak.


Kommentar:
En estnisk rätt, komponerad av Milvi Kivistik från Peraküla nära Estlands Östersjökust. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top