Du behöver

  • 5-6 medelstora potatisar
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 4-5 selleristjälkar
  • 1 purjolök
  • 2-3 tomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk smulad färsk timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • ca 1/2 dl olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175-200 grader. Smörj ugnens stora långpanna. Skala och klyfta potatisarna. Skär bort fästet på auberginen, halvera den på längden och skär den tvärs över i skivor. Skär eventuellt i mindre bitar. Skär bort fästet på zucchinin, halvera på längden och skär i halvmånformade skivor. Skiva sellerin i drygt centimetertjocka bitar och skiva purjolöken. Skär tomaterna i klyftor.
2
Blanda alla grönsakerna i långpannan och vänd ihop med salt, peppar, timjan och oregano. Droppa på olivolja och sätt in mitt i ugnen. Stek/rosta grönsakerna cirka 40 minuter eller tills de är genomstekta. Stick i potatisklyftorna för att se när de är mjuka. Rör om i grönsakerna då och då. Låt dem bli lite brynta på ytan.

Kommentar:
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!


Recept // Fler grönsakerrecept