Rostade grönsaker med chilihalloumi

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
6 röstande. Du har satt betyget 4.

Du behöver

  • 2 paprikor, röd och gul
  • 2 rödlökar
  • 400 g körsbärstomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 2 burkar (à 400 g) matvete
  • 1 burk stora vita bönor
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 kruka basilika, bladen
  • 300 g halloumi
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk chiliflakes
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och skär paprikan i bitar, skala och klyfta rödlöken, dela tomaterna och skala och hacka vitlöken.
2
Lägg allt i en ugnsform, häll på olivolja, salta och peppra och ugnsrosta i cirka 20 minuter tills det är mjukt men spänstigt.
3
Häll av matvete och bönor, häll detta i ugnsformen och blanda med grönsakerna. Sätt in i ugnen och låt allt bli varmt. Ta ut och blanda i balsamvinäger och basilika. Smaka av med salt och peppar.
4
Tärna osten och stek i het panna med olivolja, strö chiliflakes över under tiden. Servera till grönsakerna. Pressa citron över.

Recept // Fler grönsakerrecept