Du behöver

  • 1 squash
  • 12 små tomater
  • 2 gula paprikor
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 3 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 4 portioner pasta, t ex fusili
  • 125 g mozzarella
  • 25 g pinjenötter, rostade
  • 1 kruka basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225–250 grader. Skölj grönsakerna, skiva och kvarta squashen, dela tomaterna, kärna ur paprikan och skär i bitar. Lägg i en stor ugnsform och blanda med vitlök och 1 1/2 msk olivolja, salta och peppra. Rosta i ugn i cirka 20 minuter tills de fått färg och är lagom mjuka.
2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och vänd ner den nykokta pastan i ugnsformen och rör om så att den blandas med grönsakerna och suger åt sig smak. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pastan, strö över pinjenötter, rivna basilikablad och resten av olivoljan. Ta några tag med pepparkvarnen över.

Kommentar:
Näringsvärde: kcal 540, fett 25 g, kolhydrater 59 g, fibrer 5 g

Recept // Fler grönsakerrecept