Du behöver
- 500 g små tomater
- 2 st rödlökar
- 1 st grön squash
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 st ägg
- 500 g pasta färsk, t.ex. fettuccine
- 0,5 kruka basilika färsk
Till servering
riven parmesanost
nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna. Skala lökarna och skär dem i grova bitar. Skär squashen i cirka 2 cm stora tärningar. Lägg allt i en ugnsfast form och lägg på vitlöksklyftorna, oskalade. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in formen i ugnen i 25 minuter. Koka upp vatten till pastan.
Ta bort skalen på vitlöksklyftorna och smula dem över grönsakerna. Gör fyra fördjupningar i pannan och knäck äggen däri. Ställ in formen i ugnen i ytterligare 5 minuter eller tills vitan precis stannat. Koka pastan under tiden.
Strimla basilikan och strö den över grönsakerna. Lägg upp pasta på tallrikar. Skeda över grönsaker och var sitt ägg, spräck den krämiga gulan och toppa med parmesan och nymalen svartpeppar.