Rustik fisksoppa

Du behöver 1 kg fisk t 2 l vatten 1 tsk salt 5 st kryddpeppar korn av vardera vit- och 1 st lagerblad litet 1...


6 portioner

Du behöver

  • 1 kg fisk t
  • 2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 st kryddpeppar korn av vardera vit- och
  • 1 st lagerblad litet
  • 1 st lök finhackad gul
  • 5 dl potatis tärningar
  • 1 st morot fintärnad
  • 1 msk vetemjöl + 2 msk
  • vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • hackad persilja

Gör så här

1
Rensa och skölj, fjälla eller flå fisken. Dela i stora bitar om fiskarna är stora. Lägg dem i kallt vatten i en kastrull. Tillsätt salt och koka upp. Skumma av. Tillsätt peppar och lagerblad. Sjud fisken cirka 15 minuter. Sila av spadet. Plocka fiskköttet fritt från ben och eventuellt skinn när det svalnat lite.

2
Häll tillbaka spadet i kastrullen. Lägg i lök, potatis och morot. Koka ytterligare 10-15 minuter tills potatisen är mjuk. Rör ut mjölet i vattnet och red soppan med detta. Koka 3 minuter. Vispa ner grädden och smaka av med salt. Lägg i fiskbitarna. Strö på persilja när soppan serveras.


Kommentar:
En estnisk rätt, komponerad av Milvi Kivistik från Peraküla nära Estlands Östersjökust. Klicka på länkarna för fler recept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top