Sallad på rödbetor med chevre och fläsk

Du behöver 10 st rödbetor små 200 g sidfläsk rimmat, i bit 1 st kvist rosmarin de hackade bladen 160 g salladsblad t ex fransk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10 st rödbetor små
  • 200 g sidfläsk rimmat, i bit
  • 1 st kvist rosmarin de hackade bladen
  • 160 g salladsblad t ex fransk blandning
  • 300 g chèvre i 4 skivor
  • 2 skiva surdegsbröd delade på mitten
  • dressing
  • 3 tsk dijonsenap
  • 3 tsk honung
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. Skala och klyfta dem sedan.

2
Skär bort svålen från sidfläsket och tärna det, stek knaprigt och låt rosmarinen steka med mot slutet. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Skölj salladen, och slunga den torr. Sätt ugnen på grill. Lägg chevreskivorna på brödskivorna och grilla till fin färg.

4
Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.

5
Vänd ihop salladsbladen med hälften av dressingen, lägg upp på fyra tallrikar. Lägg på klyftade rödbetor, grillad chevre och sidfläsk. Ringla resten av dressingen över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top