Sätoftakakor, möra korintkakor

Du behöver 4.5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0.5 tsk bakpulver 50 g korinter 150 g smör 1 dl kaffegrädde 2 dl strösocker till utbakning...

Tillagningstid: 40 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g korinter
  • 150 g smör
  • 1 dl kaffegrädde
  • 2 dl strösocker till utbakning

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och korinter väl i en bunke. Tärna smöret och arbeta i det med fingrarna (eller långsam elvisp) till smulig massa. Tillsätt grädden och arbeta raskt samman degen. Dela den i två lika bitar, trilla till rullar och svep i folie. Låt deglängderna stadga sig i kylen någon timme.

2
Skär varje rulle i 12 lika skivor. Tryck ut med fingrarna på sockrat fat till platta kakor med sådär 8 centimeters diameter. Vänd och sockra även andra sidan. Lägg på papprad plåt och grädda till blekbrun färg i ugnens nedre del, omkring 8 minuter. Låt svalna på galler, förvara kalla kakor en vecka i tät burk. Frys dem gärna, tina bara beräknad mängd

3
i taget.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top