Läsar-recept

Schnitzel cordon bleu

Du behöver 2 st kalvkött salt peppar 2 skiva skinka rökt 3 st ost skivor, (emmenthaler, grevé eller herrgård) Panering: 2.5 msk peppar vetemjöl+salt och...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st kalvkött
  • salt
  • peppar
  • 2 skiva skinka rökt
  • 3 st ost skivor, (emmenthaler, grevé eller herrgård)

Panering:

2.5 msk peppar vetemjöl+salt och
1 st ägg
0.5 dl ströbröd
smör eller margarin till stekningen

Gör så här

1
Bulta skivorna så att de blir riktigt stora och tunna. Krydda med salt och peppar. Lägg ost- och skinkskivor på halva schnitzeln och vik den andra halvan kött över. Stäng till kanterna och “lås” med tandpetare. Strö salt och peppar på köttet.

2
Doppa först i kryddat mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i siktat ströbröd. Låt köttet ligga en stund så att paneringen stelnar.

3
Stek schnitzlarna långsamt i smör eller margarin. De skall vara vackert bruna och genomstekta. Osten skall smälta ner.

4
Skär schnitzlarna vid bordet i 2-3 cm breda bitar.

5
Severa råstekt eller kokt potatis till samt värmda ärter och eventuellt en frasig grönsallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top