Sfiziosa med lufttorkad skinka

Du behöver 1 st sats (se separat recept) 1 st sats (se separat recept) 0.5 st aubergine (ca 100gram) 100 g parmesanost 200 g mozzarella...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st sats (se separat recept)
  • 1 st sats (se separat recept)
  • 0.5 st aubergine (ca 100gram)
  • 100 g parmesanost
  • 200 g mozzarella
  • 8 skiva lufttorkad skinka
  • 1 st påse ruccolasallad sköljd, torr

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Baka ut pizzadegen till önskad storlek, bred på tomatsåsen och toppa med skivad aubergine, parmesanost, och mozzarella.

2
Grädda sedan i ugnen cirka 10 minuter för pizette (småpizzor), cirka 15–20 minuter för portionspizza och cirka 20–25 minuter för hel plåt.

3
När pizzan är färdiggräddad, toppa med skinka och ruccola.


Kommentar:
Sfiziosa kommer från ordet Sfizioso som betyder läcker, och nog blir det läckert med både aubergine, parmesan, mozzarella och lufttorkad skinka på samma pizza. Satsen ger 2 plåtar. Tid 30 minuter + gräddningstid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top