Shawarma kyckling på spett

Du behöver 800 g kycklinglårfilé benfri 1 st citron pressad saft och rivet skal 4 msk olivolja 2 st vitlöksklyftor finhackade 1 tsk paprikapulver 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklinglårfilé benfri
  • 1 st citron pressad saft och rivet skal
  • 4 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 krm kanel mald
  • 1 krm kryddpeppar mald
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

libabröd

Gör så här

1

Blötlägg grillpinnarna i kallt vatten så att det täcker.

2

Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse. Häll i citronsaft, citronskal, olja, vitlök och tillsätt alla kryddor.

3

Förslut påsen och gnugga in blandningen så att den kommer åt överallt. Marinera i minst 30 minuter, gärna längre, i kylen.

4

Tänd grillen i god tid. Trä upp kycklingen på grillpinnarna. Grilla över direkt glöd runt om tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg. 

5

Servera kycklingspetten med alla goda tillbehör. 


Kommentar:
Kycklingspetten får sällskap av flera goda tillbehör. Om du inte får tag i libabröd är bulgur eller couscous också gott att servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top