Skaldjurspaj med räkor och kräftor

Du behöver 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 3 msk kallt vatten Fyllning: 150 g skaldjur räkor t ex 75 g och 75...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning:

150 g skaldjur
räkor t ex 75 g och 75 g kräftstjärtar
3 st ägg
120 g cream cheese
120 g kesella
0.5 msk hummerfond
1 dl purjolök strimlad
2 krm vitpeppar 3

Gör så här

1
Smula samman vetemjöl och matfett i matberedaren. Tillsätt vattnet. Arbeta fort samman till en deg. Klappa ut degen i en form, 24 centimeter i diameter, eller kavla ut degen mellan plastfolie och lägg den i formen. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

2
Låt skaldjuren droppa av i ett durkslag. Vispa samman ägg, ost, kesella och fond. Vänd ner skaldjur och purjo. Smaka av med peppar och salt.

3
Häll smeten i pajskalet, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda på nedre falsen 175 grader cirka 50 minuter.

4
Servera med sallad och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top