Smördegssnurror med kanel

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg à 250 g 2 tsk kanel malen 2 tsk kardemummakärnor stötta 2 msk socker 1 dl socker att...

Tillagningstid: 25 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg à 250 g
  • 2 tsk kanel malen
  • 2 tsk kardemummakärnor stötta
  • 2 msk socker
  • 1 dl socker att doppa i

Gör så här

1
Rulla ut smördegsrullen. Blanda kanel, kardemumma och socker och strö ut jämnt över degen. Rulla ihop ganska tajt och lägg i kyl cirka 30 minuter.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut rullen och skär i 16 skivor. Häll socker i en tallrik. Platta ut en skiva i taget i sockret med handflatan, bara på ena sidan och lägg dem på papprad plåt med sockersidan uppåt (hamnar sockersidan nedåt blir den bränd). Grädda i cirka 15 minuter tills de puffat upp sig och fått fin färg.


Kommentar:
Tid: 25 minuter + kyltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top