Du behöver
- 660 g ananasringar 3 burkar i sin egen juice (12 st ananasringar)
- smör att steka i
- 0,5 dl strösocker
tillbehör
vaniljglass
rostade kokosflingor
Gör så här
Låt ananasringarna rinna av, men spara spadet.
Smält en rejäl mängd smör i en stekpanna och stek ringarna i omgångar tills de får fin färg på båda sidor. Lägg ringarna åt sidan när du steker nästa omgång.
När alla ringar stekts lyfts de sista ur stekpannan. Stäng av värmen och häll i 3 msk av ananasspadet tillsammans med sockret och det smör som är kvar i pannan. Låt det snabbt koka ihop på eftervärmen. När sockret löst upp sig, det tar bara en knapp minut, hälls försiktigt tillbaka ananasringarna i stekpannan. Låt allt bli varm och lite kladdigt.
Lägg upp 3 ringar på varje assiett. Lägg en glasskula på varje assiett och toppa med kokosflingor. Servera genast.
Snabbfixat och jättegott! Smörstekningen ger ananasen en lite kolakladdig sås som passar bra ihop med glass och frasiga kokosflingor.