Smörstekt ananas med kokosflingor

Du behöver 660 g ananasringar 3 burkar i sin egen juice (12 st ananasringar) smör att steka i 0,5 dl strösocker tillbehör vaniljglass rostade kokosflingor...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 660 g ananasringar 3 burkar i sin egen juice (12 st ananasringar)
  • smör att steka i
  • 0,5 dl strösocker

tillbehör

vaniljglass
rostade kokosflingor

Gör så här

1

Låt ananasringarna rinna av, men spara spadet.

2

Smält en rejäl mängd smör i en stekpanna och stek ringarna i omgångar tills de får fin färg på båda sidor. Lägg ringarna åt sidan när du steker nästa omgång.

3

När alla ringar stekts lyfts de sista ur stekpannan. Stäng av värmen och häll i 3 msk av ananasspadet tillsammans med sockret och det smör som är kvar i pannan. Låt det snabbt koka ihop på eftervärmen. När sockret löst upp sig, det tar bara en knapp minut, hälls försiktigt tillbaka ananasringarna i stekpannan. Låt allt bli varm och lite kladdigt.

4

Lägg upp 3 ringar på varje assiett. Lägg en glasskula på varje assiett och toppa med kokosflingor. Servera genast.


Kommentar:
Snabbfixat och jättegott! Smörstekningen ger ananasen en lite kolakladdig sås som passar bra ihop med glass och frasiga kokosflingor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top