Du behöver
- 2.5 dl vaniljvisp
- 500 g hallon
- 2 st förp tårtbottnar med chokladsmak
Garnering
1 l bär färska
ätlig blomma till exempel lavendel
Gör så här
1
Vispa grädden. Den ska vara ordentligt fast så att den går att spritsa. Lägg över 2/3 i en sprits med randig tyll (munstycke). Vispa vaniljvispen riktigt fluffig. Mosa hallonen.
2
Varva tårtbottnarna med vaniljvisp och hallonmos. Akta så att det inte rinner ut på kanterna. Toppa med den sista tårtbotten.
3
Bred ett tunt lager grädde på och runt hela tårtan. Spritsa “stänger” av grädde runt hela tårtan.
4
Byt eventuellt tyll till en slät, och fyll på med resten av grädden. Spritsa en krans runt hela tårtans övre kant i en konstant cirkelrörelse.
5
Lägg några mindre bär runt tårtans nederkant som ett pärlband. Fyll hela mitten med ett härligt berg av olika bär. Ställ kallt till servering.
Tips! Vill du göra det så enkelt som det bara går kan du självklart bre grädden på tårtan. Skölj i så fall spateln i hett vatten mellan varven för blank och fin grädde.