Spaghetti alla napoletana

Du behöver spaghetti tomat (ca 500 g) 2 st vitlöksklyftor finhackade 1/2-1 st chilipepparfrukt urkärnad och finhackad 2 msk olivolja 2 msk tomatpuré (från tub)...


4 portioner

Du behöver

  • spaghetti
  • tomat (ca 500 g)
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1/2-1 st chilipepparfrukt urkärnad och finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré (från tub)
  • 1 st sardeller (56 g)
  • svarta oliver (ca 200 g) med kärnor
  • 1 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar
  • 10 st basilikablad stora hackade
  • parmesanost nyriven

Gör så här

1
Skålla, skala och grovhacka färska tomater. Eller öppna tomatburken.

2
Fräs lätt, bara någon minut utan att det tar färg, vitlöks- och chilihack i olja i en tjockbottnad gryta eller stor stekpanna.

3
Tillsätt tomathack eller burktomater, tomatpuré, avrunna sardeller, oliver, kapris, salt och peppar. Sjud sakta under lock minst 20 minuter.

4
Koka spaghetti under tiden. Blanda hackad basilika i såsen. Häll den över nykokt avrunnen pasta och servera direkt med nyriven parmesanost.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top