Spaghetti med salsiccia

Du behöver 2 st röda chilifrukter 4 msk olivolja 2 tsk råströsocker eller farinsocker 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 4 prt spagetti 300 g...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st röda chilifrukter
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk råströsocker eller farinsocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 prt spagetti
  • 300 g salsiccia 300 g salsiccia
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st citron saften
  • 1 tsk rosmarin hackad
  • 500 g små tomater

Gör så här

1

Sätt ugnen på 125 grader. Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form med snittytan upp. Halvera chilifrukterna på längden, kärna ur dem och lägg dem i formen. Blanda 3 msk av olivoljan med socker, salt och peppar och ringla över tomaterna och chilin. Rosta i ugnen i cirka 1 1/2 timme eller tills de är mjuka och söta. 

2

Koka upp vatten till pastan. Ta bort skinnet på korvarna medan pastan kokar och smula köttet. Finhacka vitlöken och fräs den tillsammans med salsiccian i resten av oljan tills allt fått lite färg och korven är genomstekt. Häll över citronsaft och smaka av med salt, peppar och rosmarin. 

3

Skiva de ugnsrostade chili-frukterna grovt och blanda med tomater, spaghetti och den frästa korven. 


Kommentar:
Genom att dra skinnet av korvarna och smula dem får du en smakrik färdigkryddad färs att steka och servera till pasta.

Tips De söta ugnsrostade tomaterna med chili passar till det mesta. Passa på att göra dubbel sats i en stor plåt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top