Sparrissallad med vitlöksdressing

Du behöver 5 st vitlöksklyftor med skalet kvar 2 msk vit balsamvinäger 2 tsk dijonsenap 1 dl olivolja salt och nymalen svartpeppar 1 kg grön...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 5 st vitlöksklyftor med skalet kvar
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 kg grön sparris
  • 300 g röda cocktailtomater delade
  • 1 st rödlök tunt skivad
  • 2 kruka basilika bladen från
  • parmesanost en bit

Gör så här

1
Börja med dressingen. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in vitlökskyftorna i ugnen på ett fat i cirka 15 minuter tills de blir mjuka.

2
Kläm ut vitlöken ur skalet, mosa med en gaffel. Vispa ihop med vinäger, senap och olivolja. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.

3
Skär av den nedre, träiga delen av sparrisen. Skala eventuellt.

4
Koka dem i saltat vatten i 1–3 minuter beroende på grovlek.

5
Lyft upp med hålslev och kyl i en bunke med isvatten. Låt rinna av på en ren handduk.

6
Dela sparrisen i bitar och vänd ihop med tomater, rödlök, basilika och dressingen. Lägg upp i skål och hyvla eller riv parmesanost över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top