Spoonbread – amerikanskt majsbröd

Du behöver 5 dl mjölk 2 dl polenta (majsmjöl) 1 msk strösocker 1 tsk bakpulver 1 tsk salt nymalen svartpeppar 4 st äggulor 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 2 dl polenta (majsmjöl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt nymalen svartpeppar
  • 4 st äggulor
  • 1 st majskorn 340 g
  • 4 st äggvitor
  • chilipepparflagor

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form. Värm mjölken i en stor kastrull tills den börjar sjuda. Vispa i polentan tills det blir en tjock gröt. Ta av kastrullen från värmen och rör i socker, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt äggulorna och majskornen och blanda väl. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd i dem. Häll smeten i formen. Strö ev över lite chilipepparflagor. Grädda i cirka 40 minuter tills brödet är klart. Känn med en provsticka i mitten, är den torr är det klart.


Kommentar:
Tips! Detta är ett gammalt amerikansk recept på ett majsbröd som skedas direkt ur formen och njuts nybakat till bräckt skinka och kanske lite het tomatsalsa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top