Du behöver
- 5 dl mjölk
- 2 dl polenta (majsmjöl)
- 1 msk strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt nymalen svartpeppar
- 4 st äggulor
- 1 st majskorn 340 g
- 4 st äggvitor
- chilipepparflagor
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form. Värm mjölken i en stor kastrull tills den börjar sjuda. Vispa i polentan tills det blir en tjock gröt. Ta av kastrullen från värmen och rör i socker, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt äggulorna och majskornen och blanda väl. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd i dem. Häll smeten i formen. Strö ev över lite chilipepparflagor. Grädda i cirka 40 minuter tills brödet är klart. Känn med en provsticka i mitten, är den torr är det klart.
Tips! Detta är ett gammalt amerikansk recept på ett majsbröd som skedas direkt ur formen och njuts nybakat till bräckt skinka och kanske lite het tomatsalsa.