Du behöver
- 800 g squash
- 1 dl hackad persilja
- 1 st lök riven gul
- 3 st ägg
- 3 msk vetemjöl
- smör att steka i
- 2 pkt bacon
- 100 g vitkål
- 100 g lingonsylt
- 1 st äpple
Gör så här
1
1 Riv squashen grovt och blanda med persilja och lök. Rör ner 3 ägg och 3 matskedar vetemjöl i squashrivet. Stek plättarna med smör i en stekpanna, 3–4 minuter per sida på medelvärme. En stor matsked smet räcker till en plätt.
2
2 Stek bacon utan extra fett i stekpannan. Lägg på hushållspapper för att rinna av.
3
3 Riv eller strimla vitkålen, gärna med en osthyvel. Blanda kålen med lingonsylt och servera plättarna med vitkålssylt och bacon.
4
4 Ät ett äpple till efterrätt.