Stekt abborre med färskpotatis

Du behöver 1 kg färskpotatis 800 g rödspätta eller abborre 1 msk salt 3 msk ströbröd smör att steka i 4 msk hackad persilja Till...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 800 g rödspätta eller abborre
  • 1 msk salt
  • 3 msk ströbröd
  • smör att steka i
  • 4 msk hackad persilja

Till servering:

sallad
75 g remouladsås
citronklyftor

Tillbehör:

smör knäckemacka med på

Gör så här

1
1 Koka potatisen. Skölj och torka av fiskfiléerna. Blanda salt och ströbröd och lägg på en assiett.

2
2 Vänd fiskfiléerna i ströbrödet och stek på medelvärme i smör.

3
3 Strö persilja över potatisen. Servera fiskfiléerna med potatis, sallad, en klick remouladsås och en citronklyfta.

4
4 Knäckemacka med smör passar perfekt till fisken.


Kommentar:
Snabba fisken!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top