Du behöver

  • 4 ankbröst
  • salt och peppar
  • olja
  • Marinad:
  • 3 dl balsamico (balsamvinäger)
  • 1 lime, saft och skal av
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk finhackad koriander
  • 3 papayor
  • 3 mangofrukter
  • olivolja
  • 8 potatisar
  • gourmetsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala mangon och papayan, klyfta eller tärna dem. Lägg över dem i en bunke och tillsätt pressad vitlök, limesaft, limeskal samt finhackad koriander. Häll över balsamvinäger, blanda om ordentligt och låt stå och dra. Tvätta potatisen, torka av och klyfta dem. Häll olja i en eldfast form och lägg i potatisklyftorna. Baka dem i cirka 40 minuter, skaka och vänd några gånger. Salta med gourmetsalt. Lägg ankbrösten med skinnsidan uppåt, snitta skinnet i små rutor. Salta och peppra. Hetta upp oljan i stekpannan, stek ankbrösten, skinnsidan först. Vänd och ös några gånger under tiden. Lägg över på smord eldfast form. Stek vidare i ugnen i 6-8 minuter. Ös några gånger. Ta ut ankbrösten. Svep in i folie. Låt vila cirka 10 minuter. Skär upp brösten i skivor på snedden. Servera på en bädd av marinerade frukter och med klyftpotatis till.

Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!


Recept // Fler kyckling & fågelrecept